Aquariumplanten pakket

In dit blog alles over het kiezen van een geschikt aquariumplanten pakket. Planten zijn een van de beste decoratieve items toe te voegen aan een aquarium, en zij zijn functioneel ook. Levende planten helpen verwijderen ammoniak, nitriet en nitraat uit het water. Zij verstrekken een schuilplaats voor de vissen, en ook voedsel voor herbivore soorten. Plastic planten zijn ook beschikbaar om jouw aquarium een natuurlijke look te geven, zonder dat de verlichting en de zorg die levende planten nemen. Aquaria met planten zijn tegenwoordig erg populair vanwege hun natuurlijke schoonheid en hun verbazingwekkende vermogen om de giftige stikstofverbindingen te verbruiken die door visafval worden geproduceerd. Veel beginners proberen echter met veel enthousiasme om te voorkomen dat hun groene bladerdek bruin wordt, maar slagen daar vervolgens niet in. Hierom kan je soms beter een aquariumplanten pakket kopen bij bijvoorbeeld de Discus of online bestellen via Bol.com 

Aquarium planten pakket – Decoratie 

Versieringen voor jouw aquarium zullen variëren op basis van persoonlijke smaak en welk aquariumplanten pakket je wilt. Wil je zeemeerminnen en duikers? Scheepswrakken? Wat dacht je van grotten en natuurlijk rotswerk, of wil je het uiterlijk van een koraalrif dupliceren? Dit is allemaal mogelijk met decoratieve artikelen uit de plaatselijke viswinkel. Zorg ervoor dat alles wat in jouw aquarium wordt geplaatst, of het nu stenen, hout, planten of andere decoratieve voorwerpen zijn, veilig is voor de vissen, en grondig wordt afgespoeld voordat u ze in het aquarium plaatst. Veel vissen geven de voorkeur aan een plek om te schuilen. Vooral om te slapen. Dus met rotswerk of grotten in de tank, of een decor met grote gaten.

aquarium planten pakket

Aquarium Planten pakket – Marimo Mosbal 

Deze fluweelgroene bol staat bekend als ’s werelds gemakkelijkste aquarium plantenpakket en is noch een mos noch een plant, maar eerder een natuurlijk voorkomende bal van cladophora algen. De belangrijkste verzorging is dat je de marimobal bij elke waterwisseling lichtjes in je handen rolt, zodat hij zijn ronde vorm behoudt en alle delen van de alg toegang krijgen tot het licht. Ze zijn vrij goedkoop en zien er uniek uit, dus mensen kopen er vaak een leger van om hun betta- of goudvisaquariums te vullen. Je kunt ze zelfs uitrollen en rond drijfhout wikkelen om een miniatuurboom te maken. Deze planten kan je online bestellen of bij een viswinkel in de buurt kopen, los of in een aquariumplanten pakket 

Aquarium Planten pakket – Java-varen  

Zowel java mos als java varen ontlenen hun naam aan het Indonesische eiland Java, en hoewel ze allebei heel gemakkelijk te verzorgen zijn, zien ze er heel verschillend uit. Er zijn verschillende variëteiten van de java varen – zoals smal blad, Windelov (of kant), en drietand – maar de meest populaire soort heeft lange, puntige bladeren met diep geribbelde nerven. Alle bladeren en wortels ontspruiten aan de wortelstok (een dikke, horizontale stengel), dus zorg ervoor dat je de wortelstok niet in het substraat plant. In plaats daarvan wurmen de meeste mensen de plant in de spleten van rotsen en hout, en de wortels groeien er uiteindelijk stevig omheen. Je kunt ook naaigaren of superlijmgel gebruiken om ervoor te zorgen dat de aquarium plant op zijn plaats blijft. Ook de java varen en mos kan je overal wel krijgen per stuk of in een planten pakket. 

plantenpakket aquarium

Aquarium Planten pakket – Amazone Zwaard 

Deze klassieke aquariumplantenpakket staat bekend om zijn vermogen om enorm te groeien en je aquarium over te nemen met weelderig groen. Verlichting en substraat zijn niet zo belangrijk als ervoor te zorgen dat hij veel en veel worteltabletten krijgt. Als je hem voor het eerst koopt, heeft hij meestal grote, ronde bladeren, die in het water gekweekt zijn. Eenmaal in het water, smelten deze grote bladeren terug omdat de plant hun voedingsstoffen weer opneemt om langere, smallere bladeren te maken die onder water gekweekt zijn. Als deze nieuwe bladeren geel lijken te worden, zorg er dan voor dat de plant meer worteltabletten krijgt. Uiteindelijk kan het zwaard groot genoeg worden om een moederplant te worden, die lange aren maakt die veranderen in babyzwaardplanten die je in andere aquaria kunt planten, zo krijg je een heel pakket aan aquariumplanten.  

Aquarium planten pakket kopen

Als je een aquarium planten pakket wil kopen, raden we aan eens te kijken bij de bestverkochte aquarium planten op Bol.  Hier zie je in een handig overzicht wat de populairste planten zijn met specificaties en uitleg.

Over de Auteur

Jouw toegewijde gids voor alles wat te maken heeft met het starten en onderhouden van een aquarium. Robert is een ervaren aquarist met een diepe passie voor het onderwaterleven. Zijn liefde voor aquaria begon op jonge leeftijd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levenslange fascinatie.