Aquarium benodigdheden

Er zijn tal van benodigdheden voor in het aquarium. Hierbij een overzicht van alle blogs die we hebben geschreven over benodigdheden. Onder de links vind je nog wat info over belangrijke benodigdheden voor in het aquarium.

Overzicht benodigdheden voor in aquarium

Hieronder een mooi overzicht van aquarium benodigdheden, gesorteerd per categorie.

Inrichten 

Diverse blogs met tips en adviezen voor het inrichten van het aquarium.

Bodem

Diverse benodigdheden voor de bodem. 

Pompen

Pompen zijn must have benodigdheden in het aquarium die verantwoordelijk zijn voor de zuurstof voor je vissen. 

Verlichten

Er zijn een hoop opties om je aquarium te verlichten. 

Aquarium plaatsen

Waar wil je het aquarium plaatsen? Op een meubel? Een eigen bak of op tafel. Bekijk de opties qua benodigdheden. 

Planten

Verwarmen / koelen

Temperatuur is ook een belangrijk onderdeel voor het overleven van vissen. Met deze aquarium benodigdheden kan je tot op de graad de temperatuur bepalen. 

Achterwand / buitenkant

Heb jij al een keuze gemaakt voor het type achterwand wat je voor ogen hebt? 

Vissen

Online aquarium benodigdheden

Wanneer je een aquarium gaat opstarten heb je aquarium benodigdheden nodig die je kunt kopen in de winkel of online. Het is duidelijk dat je een aquarium nodig hebt om een aquarium thuis te beginnen. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze het kunnen overslaan. Sommige mensen gebruiken een kopje, een kom, een glas, een potje, of wat voor bakjes dan ook voor hun nieuwe vissen. Het is geen goed idee om iets anders te gebruiken dan een echt aquarium van ideale grootte. Want anders zullen ze snel sterven. Niet alleen is het moeilijk om de watertemperatuur, PH, en hardheid stabiel te houden wanneer het water te klein is. Maar het is ook onmogelijk om de rest van de benodigde apparatuur in een pot of een beker te installeren. Maar wat heb je verder nodig voor je aquarium met vissen? Hieronder vind je een lijst van de aquarium benodigdheden. 

Een aquariumfilter 

Een van de belangrijke aquarium benodigdheden is een aquariumfilter. Niemand zou een vis in gevangenschap moeten houden zonder dat er een aquariumfilter 24/7 draait. Om het duidelijk te stellen, vissen zullen in gevangenschap zeker sterven zonder een filter. Het is gewoon een kwestie van tijd. Het kan dagen of weken duren, maar de vis zal uiteindelijk een onnatuurlijke dood sterven. Een filter is voor biologische filtratie. Zonder filter zal het giftige ammoniak, dat vrijkomt uit visafval en visvoerresten, het water vervuilen en de vissen doden. Zorg ervoor dat je het juiste aquariumfilter aanschaft. Het is een filter, geen pomp. Een filter heeft filtermedia, in tegenstelling tot een pomp die alleen water pompt. Dit is een van de must have aquarium benodigdheden. 

benodigdheden aquarium

Aquarium water conditioner 

Aquarium water conditioner behoort tot de aquarium benodigdheden op deze lijst als je leidingwater gebruikt voor het aquarium, wat meer dan 99% het scenario is. Kraanwater is de gemakkelijkste bron van water die je kunt gebruiken voor een aquarium thuis. Echter, leidingwater heeft chloor en chloramine in het. Beide chemische verbindingen zijn onschadelijk voor ons, maar ze kunnen en zullen de vissen doden. Aquarium water conditioner kan neutraliseren beide chemische verbindingen en maken leidingwater veilig voor de vissen. De meeste aquariumwaterverbeteraars op de markt zijn in vloeibare vorm verkrijgbaar. Een paar druppels in een emmer is al voldoende. Koop gewoon een fles in de handel verkrijgbare aquariumwaterconditioner, je kunt er minstens maanden mee doen en het behoort tot de aquarium benodigdheden. 

Visvoer 

Zoals alle dieren, moeten vissen eten dus hoort visvoer bij de aquarium benodigdheden. Ze hebben ook hun speciale dieet eis. In de winkel verkrijgbaar visvoer is het gemakkelijkst te gebruiken. Je kan het ook online kopen. Er is ook een grote keuze aan. Op de een of andere manier denken sommige mensen dat ze het kunnen overslaan door de vissen voedsel te geven uit een menselijk dieet, zoals brood en rijst. Zo werkt het niet. Hoewel sommige vissen zullen proberen te eten wat je ze ook maar geeft als ze maar genoeg hongerlijden, moeten ze visvoer eten dat rijk is aan eiwitten en vetten. Koolhydraten uit het brood en de rijst kunnen hen niet onderhouden. Ze zullen uiteindelijk sterven van ondervoeding. Geef de vissen alsjeblieft geen typisch menselijk voedsel. Geen vlees, geen fruit, geen groenten, geen graan, alsjeblieft. Het enige wat je ze zou kunnen geven is wat rauw of gekookt visvlees zonder toevoeging. Het is gewoon veel gemakkelijker om een fles visvoer te kopen omdat het maanden meegaat. Logisch, visvoer is een van de belangrijkste benodigdheden voor in het aquarium. 

Levende Bacteriën zaaien 

Als je een nieuw aquarium opzet, is het niet gerecycled en horen bacteriën ook bij de aquarium benodigdheden op deze lijst. Zodra er een vis in het aquarium zit, wordt er voortdurend ammoniak geproduceerd. In een goed ingericht aquarium zijn er veel goede bacteriën die zich voeden met de giftige ammoniak. In een niet-gerecycleerd aquarium zal de ammoniak zich snel ophopen en de vissen doden. Het duurt meestal weken tot meer dan een maand om de nodige hoeveelheid goede bacteriën op te bouwen. In de meeste gevallen zullen de vissen al lang dood zijn voordat een nieuw aquarium volledig is gerecycled. Gelukkig hebben in de handel verkrijgbare producten met levende bacteriën het leven zo veel gemakkelijker gemaakt om een nieuw aquarium te cyclen. 

Een aquariumverwarming 

De meeste vissoorten in de aquarium winkel of een online shop zijn, in feite, tropische vissen. Tenzij je zelf in een tropisch gebied woont, behoort een aquariumverwarmer ook bij de aquarium benodigdheden. Deze houdt de watertemperatuur constant, en schakelt zichzelf automatisch uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Zeer weinig vissen in de aquariumhandel hebben geen verwarming nodig. Goudvissen zijn er daar één van. 

Aquarium Benodigdheden aanbiedingen

Over de Auteur

Jouw toegewijde gids voor alles wat te maken heeft met het starten en onderhouden van een aquarium. Robert is een ervaren aquarist met een diepe passie voor het onderwaterleven. Zijn liefde voor aquaria begon op jonge leeftijd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levenslange fascinatie.

Leave a Comment