Aquarium met meubel

Net geïnvesteerd in een goed formaat aquarium met alle apparatuur die je nodig hebt om het te vullen, het te beheren, en je nieuwe vissen gelukkig en gezond te houden? Dan kan je jezelf afvragen of het nodig is om nog meer geld uit te geven aan een speciaal meubel of een aquarium met ingebouwde meubel te kopen. De beslissing om een gespecialiseerde aquarium meubel te kopen zal grotendeels afhangen van uw budget. Ongeacht de grootte van de tank, is het belangrijk om een solide steun op basis van niet alleen de tank grootte, maar op het gevulde gewicht van het aquarium. De grootste fout die aquariumbezitters maken is het onderschatten van het gewicht van het aquarium als het eenmaal met water gevuld is en letter hierdoor niet goed op welk meubel ze  kopen. Daarom is het altijd aan te raden om een aquarium met bijbehorend meubel aan te schaffen. Deze is gemaakt voor het volledige gewicht inclusief inhoud. 

aquarium met meubel

Aquarium met meubels 

Een aquarium met meubel is een meubelstuk dat groot en sterk genoeg is om jouw aquarium te ondersteunen en de apparatuur en benodigdheden te bevatten die nodig zijn om jouw vissen en tank te verzorgen. De grootte, vorm en materialen gebruikt in de stand zal afhangen van de grootte en kwaliteit van de tank, budget, en esthetiek. In wezen zijn er vier opties beschikbaar. Gebruik een bestaande of kast in de aanbieding die sterk genoeg is om jouw aquarium te ondersteunen en maak zo jouw eigen aquarium met meubel, koop een speciaal aquariummeubel, laat een aquarium met meubel op maat ontwerpen en bouwen of je kan je eigen aquarium met meubel maken.  

Aquarium met meubel – Het gewicht

Wanneer je zelf een aquarium met meubel wilt maken moet je goed denken om het gewicht. Het werkelijke gewicht van het aquarium hangt af van het gebruikte materiaal. Glazen tanks zijn twee keer zo zwaar als acryl tanks. Een leeg twintig-gallon glazen aquarium weegt meer dan vijfentwintig pond, terwijl een acryl tank de helft weegt. Ongeacht het materiaal waarvan de bak is gemaakt, komt het echte probleem pas wanneer hij gevuld is met water en vissen. Water is een zwaar materiaal, het voegt meer dan acht pond per gallon toe aan jouw aquarium. Naast het water is er ook nog bodembedekking voor de bodem, dat ook zwaar is. Het gewicht van een glazen bak van 20 gallon stijgt van 25 kilo tot meer dan 200 kilo als hij gevuld is met water en grind. Onnodig te zeggen dat die kleine boekenkast tegen de muur waarschijnlijk geen goede kandidaat is als aquarium met meubel, tenzij het een minitank is. 

Aquarium standaard 

Als je een klein aquarium hebt of alleen een kweek- of quarantaine-aquarium wilt plaatsen, is een aquariumstandaard wellicht een goede oplossing voor je aquarium met meubel. Aquariumstandaards zijn in feite vierpotige meubelstukken. Hoewel een standaard de goedkoopste optie is, is er geen opbergruimte en is alle bekabeling voor verwarmingselementen, filtersystemen enz. onder de bak te zien. Dus als je daar niet mee kunt leven, kan je jouw budget beter uitbreiden en een kast kopen als aquarium met meubel. 

aquarium en meubel

Kasten 

Als je een grote tank hebt of je wilt iets dat er goed uit ziet in jouw huis, is het kopen van een aquarium met een kast een goede optie, in plaats van aquarium met meubel. Kasten bieden opslagruimte voor items zoals filters, pompen en voedsel, evenals het verbergen van alle bedrading die wordt geassocieerd met jouw vissen tank apparatuur. Kasten zijn ook veel veiliger dan standaards, omdat ze meestal stabieler zijn en minder snel omvallen. Hierdoor is een kast een goede aanrader voor een aquarium met meubel

Aquarium meubels met stijl 

Als je een superstijlvol uiterlijk wilt bereiken, ga dan op zoek naar een aquarium met meubel die goed bij jouw interieur en inrichting van het aquarium past. Dus, als je een tank hebt met een matzwarte afwerking, kies dan een standaard die is gemaakt met dezelfde afwerking. Je kan een compleet aquarium met meubel kopen of je kan er zelf een maken zodat je precies de juiste kleuren, hoeken en vormen erin kan maken.  

 

Over de Auteur

Jouw toegewijde gids voor alles wat te maken heeft met het starten en onderhouden van een aquarium. Robert is een ervaren aquarist met een diepe passie voor het onderwaterleven. Zijn liefde voor aquaria begon op jonge leeftijd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levenslange fascinatie.