Aquarium kast

In dit blog meer info over het selecteren van een geschikte aquarium kast. Je kunt namelijk niet zomaar een vol aquarium op een willekeurig meubel zetten – het moet gemaakt zijn om het gewicht van je aquarium aan te kunnen zoals bijvoorbeeld een aquarium kast.  Als het gaat om het starten van een thuisaquarium, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de opwinding van het kiezen van de perfecte decoraties en de beste apparatuur. Hoewel je zeker wat tijd moet besteden aan het nadenken over deze details voor je aquarium, wil je misschien beginnen op een nog meer elementair niveau – het kiezen van het aquarium zelf en de juiste aquarium standaard of aquarium kast.

Wat is een aquarium kast?

Een aquariumkast of –meubel is een belangrijke aankoop omdat het het aanzienlijke gewicht van het aquarium moet kunnen dragen als het helemaal vol is. Om je te helpen beslissen welke standaard u moet kopen, hebben we hieronder enkele tips voor je verzameld, evenals de topkeuzes die wij aanbevelen. Als het op aquariumstandaards en -kasten aankomt, kan je kiezen uit een groot aantal verschillende stijlen.

aquarium kast

Soorten aquariumkasten

Juwel Aquarium kast

Als je op zoek bent naar een aquarium kast die er geweldig uitziet en werkt goed, dit is het model voor jou. Verkrijgbaar in vier maten voor tanks die groot en klein zijn, deze standaard is gemaakt van gelamineerd spaanplaat met een houtnerf afwerking. Je hebt niet per se een grote of zware standaard nodig voor een kleiner aquarium, dus overweeg deze optie.  Deze kast is geschikt voor de meeste aquariums en voegt een vleugje rustieke flair toe aan het interieur.

Juwel Aquarium kast – vision

Deze aquariumkast is gemaakt van massief staal om de stabiliteit te waarborgen en heeft bovendien verstelbare poten zodat je het aquarium volledig waterpas kunt houden. Het heeft een eenvoudig modern ontwerp in een zwarte afwerking die goed past bij elke inrichting. Deze aquarium stand is zeer eenvoudig van ontwerp, wat betekent dat het ook gemakkelijk is op te zetten. Het heeft een strak, modern ontwerp en deze aquariumkast is snel en eenvoudig in elkaar te zetten. 

SuperFish Aquariummeubel 

Deze aquariumkast is verkrijgbaar in twee maten en is gemaakt van een duurzame constructie. Dankzij het unieke ontwerp kan je probleemloos een extra aquarium op de onderste plank plaatsen. Bovendien heeft hij een eenvoudige 7-stappeninstructieset voor de montage. Als je op zoek bent naar een aquariumstandaard die geen afbreuk doet aan het interieur, dan is dit een geweldige optie. Het heeft een klassiek ontwerp en is zeer minimalistisch zodat het aquarium de focus is. Bovendien is de aquarium kast vochtbestendig.

Juwel Rio Aquariumkast

Als je een aquariummeubel wilt dat stevige ondersteuning en veel opslagruimte biedt, overweeg dan deze houten aquariumkast. Hij is geschikt voor aquaria met een inhoud van maximaal 180 liter, heeft verstelbare planken en een aantrekkelijke espresso-afwerking. Je hoeft niet per se veel uit te geven aan een aquariumstandaard met opbergruimte. Deze Ameriwood standaard kost minder dan 100 euro. De aquarium kast is gemaakt van gelamineerd MDF en spaanplaat, dus je kunt gerust zijn over de stabiliteit, en hij komt ook in verschillende kleuren.

kast aquarium

Wat moet je zoeken in een aquariumkast 

Als je van plan bent om een klein aquarium van minder dan 20 liter te houden, kan je jouw aquarium waarschijnlijk gewoon op een aanrecht of direct op je bureau plaatsen. Voor grotere aquaria is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze volledig ondersteund worden. Een aquarium vol water is erg zwaar en je wilt niet het risico lopen dat de aquarium kast instort, waardoor het hele aquarium op de grond valt.

Materiaal en inrichting aquariumkast 

Denk na over de grootte van het aquarium dat je hebt gekozen, hoe groter de tank, hoe steviger de kast zal moeten zijn. Zorg ervoor dat je een standaard kiest die geschikt is voor de vorm van uw aquarium – sommige standaards zijn gemaakt voor rechthoekige aquaria, terwijl andere geschikt zijn voor modellen met een boegfront. Kies een standaard of aquarium kast van stevig materiaal zoals metaal, multiplex of spaanplaat, multiplex is meestal het materiaal bij uitstek. Denk na over waar je van plan bent je aquarium te plaatsen en kies een model dat goed past bij de inrichting van het huis in dat gebied.

Gebruiksvriendelijkheid aquariumkast 

Ga na hoe gemakkelijk de standaard of de aquariumkast op te zetten is, sommige modellen vereisen een aanzienlijke hoeveelheid montage, terwijl andere veel eenvoudiger zijn. Denk na over de hoogte van je aquariumstandaard of -kast in combinatie met de grootte van je aquarium, je wilt dat het aquarium zichtbaar is, maar niet zo hoog dat je er niet meer bij kunt. Het kiezen van het juiste aquarium is slechts de helft van de strijd, je moet ook de juiste standaard of kast kiezen om het op te zetten. Of je nu op zoek bent naar iets slanks en eenvoudigs of iets met veel opbergruimte, een van de opties die we hierboven hebben besproken kan de perfecte oplossing zijn.

Over de Auteur

Jouw toegewijde gids voor alles wat te maken heeft met het starten en onderhouden van een aquarium. Robert is een ervaren aquarist met een diepe passie voor het onderwaterleven. Zijn liefde voor aquaria begon op jonge leeftijd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levenslange fascinatie.