Aquarium kit

In dit blog alles over de voordelen van een aquarium kit en inspiratie. Het grootste en belangrijkste onderdeel van het aanschaffen van een aquarium voor thuis is het kiezen van een aquarium. Er zijn vele opties te overwegen bij het winkelen voor een aquarium, en veel dingen te overwegen alvorens tot aankoop over te gaan. Naast de beslissing waar het aquarium te plaatsen en wat erin te houden, een ander ding om over te beslissen is om te gaan voor een compleet aquarium kit of kopen van een aquarium en onderdelen afzonderlijk. 

Aquarium Kits 

Veel winkeliers bieden complete aquarium kits aan, die alle basisonderdelen en watertoevoegingen bevatten om een nieuw aquarium op te zetten en te laten draaien. De enige onderdelen die ontbreken zijn aquarium decoraties en bodembedekking. Ze zijn verkrijgbaar in de meest populaire maten, variërend van 10 gallon kits (of kleiner) tot 55 gallon aquarium Starter Kits en ze kunnen zelfs worden gevonden in verschillende vormen, zoals 26 gallon bow front kits of 36 gallon bow front kits. Hun betaalbare prijs en beschikbaarheid in deze populaire maten zijn de belangrijkste voordelen van aquarium kits. 

aquarium kit

Aquarium kit inspiratie

3 in 1 RVS Aquarium 

Deze drie in één aquarium kit bevat alles wat je nodig hebt om de planten en mossen in jouw aquarium bij te houden of te verwijderen. Deze kit bevat drie tools dus deze kit is goed voor de beginner die nog niet al te veel planten in het aquarium heeft. De kit heeft een watergrasschaar die van speciaal roestvrijstalen materiaal is gemaakt. Deze is handig voor ergonomisch gebruik, scherpe voorkant, doet geen pijn aan het horizontale oppervlak van het watergras, waardoor de schade door watergras als gevolg van onjuist trimmen effectief wordt verminderd. Daarnaast bevat de aquarium kit nog twee pincets. Zo heb je de rechte pincet waarmee je alles goed vast kunt plakken en een gebogen pincet waar je voorzichtig je waterplanten mee kunt verzorgen. Zo heb je alles bij de hand voor het verzorgen van je waterplanten.  

Vijfdelige aquarium kit

5 in 1 RVS Aquarium 

Naast de driedelige set is er ook de vijfdelige kit voor jouw aquarium waterplanten. Deze kit is wat uitgebreider zodat je nog beter je waterplanten kunt verzorgen en verwijderen. Deze kit bevat 32 cm spiegelschop, 27 cm gebogen pincet, 27 cm rechte pincet, 25 cm gebogen schaar en 25 cm rechte schaar. De scherpe en gladde schaar kan je goed gebruiken voor het snoeien en verwijderen van waterplanten, kunstplanten en levende planten. Dit gereedschap is ideaal voor het snijden en verwijderen van grasmessen van aquariumplanten. Je kunt een tang gebruiken om dode bladeren en vuil van de bodemplaat te verwijderen. Als je jouw handen gebruikt voor de verzorging van de planten kan je de vis verstoren en al het puin in het aquarium leggen. Deze aquarium kit helpt om de rust in het aquarium te houden en waterinterferentie te minimaliseren.

Superfish aquarium kit

SuperFish Start 20 GoldFish Kit 

Beginnen aan je aquarium hobby is best intimiderend, met de Start 20 Goldfish Kit van Superfish word je een handje geholpen. Deze aquarium starterskit kan je kopen in het zwart en in het wit. Wil je het echt op safe spelen dan kan je goudvissen in dit aquarium houden. Goudvissen zijn koud water vissen waardoor je dan geen warm water meer nodig hebt in het aquarium. De set wordt onder andere geleverd inclusief filter, een noodzakelijk apparaatje dat zorgt voor stroming in het water en je water schoonhoudt. Je hoeft enkel alleen de instructies te volgen die erbij komen en je kan de vissen erbij doen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Het is goed om, als je een beginner bent, het water te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. Deze aquarium kit komt zonder verwarmer dus mocht je tropische vissen willen houden dan is het goed om nog een verwarmer voor het water te kopen.  

kit aquarium

Tropical aquarium kit

Superfish start 70 tropical kit 

Deze aquarium starterskit is een ideaal beginnersaquarium voor tropische vissen en voor de beginnende vissenhouder. Doormiddel van een starterskit te gebruiken wanneer je voor het eerst vissen gaat houden heb je al meteen een complete set aan dingen die je nodig hebt voor je vissen en zo hoef je niet veel meer extra dingen te kopen. Dit is een compleet 70 liter aquarium en wordt onder andere geleverd inclusief Aqua-Flow 200 filter, een noodzakelijk apparaatje dat zorgt voor stroming in het water en je water schoonhoudt. Daarnaast heeft het aquarium ingebouwde ledverlichting om je vissen te voorzien van een dagelijkse dosis zonlicht. Je kan deze beginners aquarium starterkit kopen in zowel zwart als in wit zodat je altijd de juiste kleur voor jouw interieur hebt.