Aquarium poster

In dit blog inspiratie voor het kopen of zelf maken van een aquarium poster. Soms zijn alle kleurrijke decoraties en vissen die je aan je aquarium toevoegt gewoon niet genoeg. Iets ziet er nog niet helemaal goed uit. Misschien zie je te veel draden door het glas van je aquarium, of misschien ziet je behang- of verfkleur er door het glas vervormd en lelijk uit. Als dat het geval is, kan je deze problemen oplossen met een poster voor een aquarium. Een aquarium poster geeft diepte aan het landschap en verhindert dat de wand en de snoeren er doorheen te zien zijn. Ze kunnen zo eenvoudig zijn als een kindertekening of zo complex als een gedetailleerd kunstwerk. Het beginproces is eenvoudig – de richting waarin je gaat ligt aan jezelf. Je kan aquarium posters zelf maken of kopen. 

Aquarium poster zelf maken – design 

Een aquarium poster is eenvoudig zelf te maken en een leuke toevoeging voor de achterwand van het aquarium. Meet de achterkant van het aquarium met behulp van het meetlint. Je moet weten hoe hoog en hoe breed het is. Gebruik deze maten om een stuk papier uit te knippen dat perfect tegen de achterkant van je aquarium past. Versier je papier. Er zijn veel manieren om dit te doen. Je kunt een waterverfschilderij maken, of met stiften, kleurpotloden of krijtjes een zeegezicht maken. Desnoods maak je een zwarte achtergrond als poster en lijm je deze tegen de achterwand aan. Het design ligt helemaal aan jouw wensen. Je kunt foto’s van internet afdrukken of foto’s uit tijdschriften knippen om een collage te maken. Kies kleuren die passen bij je decoratieve aquariumspullen en de kleur van je vissen en grind. Zo krijg je uiteindelijk een unieke aquarium poster die niemand heeft. 

aquarium poster

Aquarium poster zelf maken – op maat maken 

Bevestig de voltooide aquarium poster op het aquarium met schilderstape. Dit is alleen om te zien hoe je achtergrond eruitziet. Als je niet tevreden bent, kan je de nodige aanpassingen maken. Als je de achtergrond mooi vindt, haal je hem er voorzichtig af en verwijder je het stuk afplaktape. Bescherm je afbeelding tegen waterschade door hem met doorzichtig contactpapier te bedekken. Rol een vel contactpapier met de bedrukte zijde naar beneden uit op een vlakke ondergrond. Gebruik je potlood en meetlint om de afmetingen van je achtergrond op het plakband te tekenen, en voeg aan elke kant drie centimeter toe. De extra drie centimeter zijn om het bevestigen van je contactpapier te vergemakkelijken. Als je afbeelding groter is dan het contactpapier, rol dan twee vellen uit, leg de ene op de andere en zet ze vast met schilderstape op de plaats waar ze samenkomen. Zodra je de afmetingen hebt afgetekend, knip je het contactpapier uit. Herhaal dit proces zodat je genoeg contactpapier hebt om de voorkant en de achterkant te bedekken. Volgende stap voor de aquarium poster is het bevestigen. 

Aquarium poster zelf maken – bevestiging achterwand 

Verwijder de achterkant van het stuk contactpapier dat is gereserveerd voor de achterkant van je achtergrondafbeelding. Leg de aquarium poster op een harde, vlakke ondergrond met de plakkende kant naar boven. Zoek het midden van je afbeelding en het midden van je contactpapier (ruw geschat). Druk de achterkant van je afbeelding op het contactpapier en werk vanuit het midden naar buiten toe, waarbij je het papier met je hand gladstrijkt om luchtbellen te voorkomen. Het helpt om in een cirkelvormige beweging te werken, waarbij je je vlakke hand gebruikt om de afbeelding stevig op het contactpapier / poster te drukken. Verwijder de achterkant van het andere vel contactpapier. Zoek ongeveer het midden van het vel. Druk, met de plakkende kant naar beneden, het midden van het contactpapier op het midden van je afbeelding. Gebruik je hand om het contactpapier met dezelfde stevige, draaiende beweging over de afbeelding te strijken. Mocht dit allemaal niet lukken dan is het ook mogelijk om met lijm de aquarium poster vast te maken aan de achterwand.  

Aquarium poster kopen 

Is al dit geknip en geplak niets voor jou en wil je liever gewoon een aquarium poster kopen? Klik dan hier om naar de posters te gaan die Bol.com allemaal heeft. Bol.com, heeft heel erg veel keuze waardoor het juiste design poster er wel bij moet zitten! Zo heb je snel en eenvoudig een mooie aquarium poster in het design dat jij graag wilt.  

Over de Auteur

Jouw toegewijde gids voor alles wat te maken heeft met het starten en onderhouden van een aquarium. Robert is een ervaren aquarist met een diepe passie voor het onderwaterleven. Zijn liefde voor aquaria begon op jonge leeftijd en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levenslange fascinatie.