Aquarium 60 liter

Denk je erover een 60 liter aquarium aan te schaffen? Maar al te vaak hebben nieuwe aquariumbezitters een slechte eerste ervaring met hun eerste aquarium en geven ze het al op voordat ze goed en wel begonnen zijn. Door rekening te houden met deze basisfactoren en door te plannen, kunnen potentiële nieuwe 60 liter aquariumbezitters veel voorkomende valkuilen vermijden. Zelfs voor de ervaren aquariumbezitter is planning een goed idee. Twee van de belangrijkste en meest elementaire zaken om te overwegen bij het inrichten van een nieuw aquarium zijn de kosten en de grootte. In beide gevallen onderschatten mensen meestal wat nodig is, en sluiten ze compromissen die later problemen veroorzaken. Wij raden beginners altijd aan om te beginnen met een starter set van een 60 liter aquarium, zo heb je meteen alles wat je nodig hebt.   

aquarium 60 liter

Geschikt 60 liter aquarium

Juwel Primo Aquarium – 61 x 31 x 37 cm – 60 L – Zwart 

Juwel Aquarium Primo 60 liter is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk binnenfilter en zonder buitenfilter. Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen. Ook zit er een verwarmer in die goedgekeurd is door verschillende externe partijen. Dit aquarium is uitgevoerd met een onder frame waardoor het makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende oppervlakken te plaatsen is. Naast een filter en een verwarmer heeft dit aquarium ook verlichting ingebouwd zitten. De lengte van de ledverlichting is net zo lang als het 60 liter aquarium zelf. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht.  

Start set 60 liter aquarium

Starter Line aquarium zwart led 60 Liter met filter en verwarming 

Wil je graag een 60 liter aquarium in huis, maar wil je liever niet zelf alle benodigde apparatuur bij elkaar zoeken? Dan is deze starter set van Tetra een goede optie. Dit 60 liter grote aquarium wordt geleverd met alles wat je nodig hebt als beginnend aquariumhouder. Het aquarium wordt geleverd met ledverlichting, een binnenfilter en een verwarmer waardoor je meteen kunt beginnen met het houden van vissen in het aquarium. Je hoeft alleen nog maar wat vissen te kopen, wat voer te kopen en eventueel wat decoratie en je kan lekker genieten van je vissen. Dit aquarium heeft een inhoud van 60 liter. Het stevige, glazen 60 liter aquarium heeft afmetingen van 30×60×30 centimeter en is uitgerust met 4 millimeter dik glas.    

Hoeveel vissen kan ik in mijn 60 liter aquarium houden? 

We krijgen vaak de vraag hoevele vissen je in een 60 liter aquarium maximaal kan houden. Het antwoord is, ‘it depends’. Met de moderne filtratie en het regelmatig testen van het water zijn de oude bezettingsniveaus die door veel bronnen worden genoemd, nu een beetje achterhaald. Variabelen zoals de grootte en het temperament van de vissen zijn factoren waarmee rekening moet worden gehouden en alle systemen zullen baat hebben bij een langzame en voorzichtige bezetting. Bedenk dat de meeste aquariumvissen zeer sociaal zijn en in scholen gehouden moeten worden om goed te gedijen. In plaats van een Ark van Noach in jouw 60 liter aquarium te creëren waarin vissen twee aan twee worden gehouden, kan je beter jouw favorieten uitkiezen en genieten van de aanblik als scholen. 

Groeiende vissen en afval 

Omdat goudvissen zo groot en slordig zijn, zou ik het houden van vissen beperken tot twee exemplaren die snel zo groot worden dat een aquarium van 60 liter klein lijkt. Bedenk dat de vissen wel kunnen groeien, maar het aquarium niet, dus bereken de bezetting altijd op basis van de volwassen grootte van de vissen die u kiest. Aangezien de hoeveelheid afval in een aquarium samenhangt met de bezettingsdichtheid, zal een aquarium met een hoge bezettingsgraad meer onderhoud vergen dan een aquarium zonder bezetting. Tropische en subtropische visgemeenschappen hebben gewoonlijk kleine vissen van gemiddeld iets meer dan een centimeter lang, en dit zijn de vissoorten die het meest geschikt zijn voor het kleinere, 60 liter aquarium. 

Bekijk hier de bestverkochte 60 liter aquariums op Bol.com.