Aquarium winkel

Wil je een zeeaquarium, maar weet je niet wat je nodig hebt om te beginnen? Dan kan je het beste naar een aquarium winkel gaan. Deze aquarium winkels kan je zowel online vinden op een site die gespecialiseerd is in zeeaquariums of gewoon bij een alles shop zoals bol.com. Achter elk mooi aquarium schuilt een goed geselecteerd samenstel van aquariumapparatuur. Ze werken samen om een gezond, bloeiend aquatisch milieu te creëren. Je hebt nogal wat dingen nodig om een aquarium op te zetten en te onderhouden. Deze spullen kan je allemaal vinden in een aquarium winkel of online bij een dierenwinkel of op bol.com.

Filtratiesysteem bij Aquarium winkel

Als je naar een aquariumwinkel gaat is het eerste waar je naar moet kijken een filtratiesysteem. Het filtratiesysteem is een kritisch onderdeel van de apparatuur. Het houdt de waterkwaliteit schoon om de vissen gezond te houden, dus krijg de beste filter die je je kunt veroorloven. Hoewel er vele stijlen beschikbaar zijn, is een vermogensfilter met een biowheelsysteem ten zeerste aan te bevelen. De grootte van het filter moet geschikt zijn voor de grootte van het aquarium. Kies een filter met een stroomsnelheid die al het water in je aquarium minstens vier keer per uur filtert. Een filtratiesysteem is te verkrijgen bij de meeste aquarium winkels of online bij bol.com

aquarium winkel

Verwarmer bij Aquariumwinkel

Volgende wat je moet halen bij de aquariumwinkelis een verwarmer. De meeste vissen hebben een temperatuur nodig van ongeveer 30 graden. Tenzij jouw huis steeds 30 graden blijft, hebt een kachel nodig. Aquarium verwarmers worden geleverd als hang-on-the-aquarium of als onderwatermodel en kunnen een numerieke instelling hebben of gewoon een op en neer instelling. Ga voor de dompelbare met een numerieke instelling. Het zal meer kosten, maar ze zijn de moeite waard. De kamertemperatuur heeft echter wel invloed op het benodigde vermogen; in koudere klimaten kan het nodig zijn om meer watts per liter zeeaquarium water te gebruiken. Voor zeeaquaria van meer dan 40 liter is het een goed idee om twee kleinere kachels te krijgen en één aan elk uiteinde van het aquarium te plaatsen, in plaats van één grotere kachel. Dit zorgt voor een betere verdeling van de warmte over het hele aquarium. Ook de verwarmers kan je verkrijgen bij de meeste aquariumwinkels. 

Grind bij Aquariumwinkel 

Grind is een ander essentieel goedje die je in een aquarium winkel kan vinden. Grind dient twee belangrijke doelen. Ten eerste dient het als decoratie, waardoor je zeeaquarium er mooier uitziet. Ten tweede dient het in plantenbakken als bodembedekking voor plantenwortels. Uiteindelijk is de keuze van de kleur, de grootte, enz. aan jezelf. Houd er echter rekening mee dat donker grind de kleuren van een vis beter tot hun recht laat komen. Vissen passen hun kleuren aan die van de omgeving aan, en licht grind heeft de neiging om de ware kleuren van een vis uit te wassen. Mocht het grind dat je wil niet te vinden zijn bij de aquarium winkel dan kan je ook veel verschillende soorten grind online vinden op bol.com

Lichten en kappen bij aquariumwinkel 

Waarschijnlijk wil je lampen en een kap voor je zeeaquarium kopen in een aquarium winkel. Een kap voorkomt dat vissen uit het aquarium springen en vermindert de snelheid waarmee water verdampt. Een goede kap sluit het aquarium effectief af (behalve misschien waar de verwarming en het filter zich bevinden). Je wilt zo weinig mogelijk water laten verdampen, omdat het de luchtvochtigheid in de ruimte tot een onaanvaardbaar niveau kan opvoeren en meer onderhoud nodig heeft. Je moet bijvoorbeeld het aquarium een of twee keer per week moeten “bijvullen” om het verloren gegane water te vervangen. 

Chloorverwijderaar bij de aquariumwinkel 

Het meeste leidingwater is niet geschikt voor aquariumgebruik zonder toevoeging van aquariumwater conditioner. Leidingwater kan chloor, chloramine of andere chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor aquariumvissen. Voordat leidingwater voor aquariumdoeleinden wordt gebruikt, moet het worden geconditioneerd met een chloor- of chlooramineverwijderaar. Deze kan je meestal alleen in aquariumwinkels vinden. 

winkel voor aquarium

Testen testen testen

Test strips zijn essentieel voor het monitoren van belangrijke aquariumwaterparameters zoals pH, ammoniak en nitriet. Regelmatige routinetests laten je weten of het aquariumwater binnen een acceptabel bereik ligt voor gezonde aquariumbewoners. Sommige test strips meten meerdere waterparameters om de beginnende hobbyist snel en gemakkelijk testresultaten te kunnen bieden. Ook deze test strips zijn te vinden in de lokale aquarium winkel of online. 

Must have uit aquariumwinkel > Algenschrobber 

Het is een feit dat algen uiteindelijk in een aquarium zullen groeien. Een algenkussen of -schraper is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Een andere optie is de algenmagneet. Hiermee kan je de algen aan de binnenkant van het glas schoonmaken met behulp van een magneet aan de buitenkant, zodat u uw hand niet in het aquarium hoeft te steken. Je betaalt wel wat meer bij de aquarium winkel, maar het gemak is de moeite waard.

Bodembedekkers en decoratie 

Het is altijd leuk om naar een aquariumwinkel te gaan en zoveel mogelijk decoratie te  kopen voor in je zeeaquarium. Naast de decoratieve voordelen helpt bodembedekking bij het filteren van het aquarium door micro-organismen en nuttige bacteriën een plaats te geven om te koloniseren. Leg een 1-2 centimeter laag bodembedekking of grind in het aquarium voor de beste resultaten. Voor een 1 centimeter bedekking, moet je ongeveer 1 pond van het aquarium substraat per liter of 2 pond per liter voor een 2 centimeter bedekking. Voor zoetwater gemeenschapsaquariums, overweeg dan een decoratief, niet-bufferend bodembedekking gemaakt van niet-reagerend materiaal om de pH-schommeling te minimaliseren. Vergeet niet om decoraties zoals drijfhout, gezonken schepen, koraal enzovoort te kopen bij de aquariumwinkel om de afwerking van je aquarium te personaliseren en toe te voegen.