Aquarium 100 liter

Een 100 liter aquarium is een mooie grootte om wat meer vissen te houden of wat grotere vissen te houden. Er is iets met een mooi onderhouden aquarium dat de geest tot rust brengt en de ziel kalmeert. Weelderige waterplanten, natuurlijke decorelementen, en kleurrijke vissen komen samen om iets verbazingwekkends te creëren dat iedereen kan waarderen en waar elke aquariumhobbyist trots op kan zijn. Het houden van een 100 liter aquarium heeft zijn uitdagingen, maar de schoonheid van een gezond en bloeiend aquarium is een beloning op zich. Of je nu een doorgewinterde aquariumliefhebber of een nieuwkomer bent, het succes in de aquariumhobby hangt af van de keuzes die je maakt wanneer je begint, van jouw aquarium tot visvoer. Eerst en vooral moet je een aquarium kiezen dat geschikt is voor het soort aquatisch milieu dat je wilt creëren. Daarna moet je het aquarium uitrusten met de nodige uitrusting en het naar jouw smaak inrichten voordat je de vissen en andere bewoners toevoegt in het 100 liter aquarium

aquarium 100 liter

Hoeveel vissen kun je in een 100 liter aquarium houden? 

Hoeveel vissen er in een 100 liter aquarium passen, hangt af van de structuur en de afmetingen van het aquarium. In een aquarium dat bijvoorbeeld is voorzien van veel decoratie zoals wortels en stenen, passen natuurlijk minder vissen per liter water of per centimeter randlengte. Ook een dichte beplanting in het aquarium is nadelig voor de hoeveelheid vissen. Heb je een echt dicht beplant aquarium of juist veel decoratie, dan moet je minder vissen gebruiken, vooral in het bodemgedeelte. Ook de techniek van je aquarium beperkt de hoeveelheid vissen die je in je aquarium kunt gebruiken. Laten we bijvoorbeeld eens aannemen dat je complete 100 liter aquarium set slechts een vrij zwak intern filter heeft dat net genoeg water per uur circuleert om voldoende te zijn voor een 60 liter bak of helemaal niet. In dat geval kan je de bezettingsdichtheid in het aquarium misschien wat verlagen om te voorkomen dat je 3 dagen na de waterwisseling tegen een groen aquarium aankijkt. Indien jouw grote 100 liter aquarium bijvoorbeeld een groot buitenfilter en een goede pomp heeft dat ook geschikt zou zijn voor grotere aquariums, kan je de bezettingsgraad een beetje verhogen.  

Geschikt 100 liter aquarium

Superfish Home Aquarium 110 liter zwart 36x77x53cm 

Dit 100 liter aquarium is ruim genoeg voor veel kleine vissen of een paar grote vissen en komt met een meubel die je erbij kunt kopen om het grote aquarium op te zetten. Dit is handig omdat het 100 liter aquarium erg zwaar kan worden en misschien te zwaar is voor een gewone tafel of kast. Het aquarium is voorzien van een ingebouwd binnenfilter en heeft verlichting van twee kleuren LED waardoor je een soort zonsopgang kunt creëren met het licht. Naast dat dit aquarium een binnenfilter heeft, heeft het ook ruimte voor een verwarmer naast het filter. Zo heb je alle elektronica op 1 plek bij het 100 liter aquarium. Het ingebouwde en meegeleverde filter is eenvoudig in gebruik en onderhoud.